جزییات مقاله

نورا الکتریک

آموزش اتصال سیم و کابل تلفن به لوازم الکتریکی

آموزش اتصال سیم و کابل تلفن به لوازم الکتریکی

سیم‌های تلفن اگرچه برای تامین الکتریسیته به وسایل برقی متصل نمی‌شوند، اما برای مقاصد ارتباطی به دستگاه‌هایی مانند تلفن، مودم، روتر، دستگاه‌های خانه هوشمند (برای ایجاد هشدار از طریق تلفن) و فکس متصل می‌شوند.
اگر قصد دارید سیم و کابل تلفن را به یکی از این دستگاه‌ها متصل کنید، این مقاله آموزش اتصال سیم و کابل تلفن به لوازم الکتریکی را ارائه می‌دهد. اما قبل از بررسی مرحله به مرحله این اتصال، خوب است قدری درباره سیم‌های تلفن و تفاوت آن‌ها با سیم برق بدانیم.

سیم تلفن چیست و چه فرقی با سیم برق دارد؟

سیم تلفن، معمولاً از جفت سیم‌های مسی پیچ خورده تشکیل شده است. این سیم‌ها به‌طور خاص برای حمل سیگنال‌های آنالوگ یا دیجیتال ولتاژ پایین برای اهداف ارتباطی، مانند انتقال صدا یا داده، طراحی شده‌اند.
در مقابل، سیم‌های برق از کابل مسی یا کابل آلومینیومی ساخته شده، معمولا ضخیم‌تر بوده و برای حمل جریان بالای برق استفاده می‌شوند.
در مقایسه سیم برق و تلفن باید گفت که سیم‌های تلفن نازک‌تر هستند. آن‌ها با عایق طراحی‌شده ویژه برای کاهش تداخل الکترومغناطیسی ارائه می‌شوند. درمقابل، سیم‌های الکتریکی ضخیم هستند و برای جلوگیری از خطرات الکتریکی، عایق‌بندی ضخیمی روی آن‌ها اعمال می‌شود. به همین دلیل هم قادر به حمل بارهای الکتریکی قابل توجهی هستند.

مراحل اتصال سیم و کابل تلفن به لوازم الکتریکی

برای اینکه کابل تلفنی را که وارد ساختمان می‌شود به دستگاه‌های الکتریکی مربوط متصل کنید، لازم است مراحل زیر را در پیش بگیرید.

مرحله 1: ابزار مورد نیاز را آماده کنید.
●    کابل تلفن
●    پیچ گوشتی
●    سیم چین
●    اتصالات RJ11
●    ابزار پانچ کردن
●    صفحه دیواری جک (در صورت نیاز)
●    دستگاه الکتریکی (تلفن، فکس و...)

مرحله 2: خط تلفن اصلی را شناسایی کنید.
سیم تلفن اصلی ورودی ساختمان را پیدا کنید. این سیم معمولاً در جعبه دستگاه رابط شبکه (NID) یافت می‌شود. البته برخی از ساختمان‌ها دارای این جعبه نیستند و سیم مستقیما به داخل خانه راه می‌یابد.

مرحله 3: جداکردن خط از NID
اگرچه جریان برق موجود در کابل‌های تلفن بسیار ناچیز هستند، اما برای حفظ ایمنی، قبل از شروع کار، سیم اصلی را از NID جدا کنید تا برق آن قطع شود.

مرحله 4: بازکردن جعبه NID
جعبه NID را باز کنید و پایانه‌هایی را که در آن‌ها خط شرکت تلفن به سیم کشی داخلی ساختمان وصل شده است، پیدا کنید. مجموعه‌ای از پایانه‌ها را مشاهده خواهید کرد که پیچ‌ها و جفت سیم‌ها به آن‌ها متصل شده‌اند.

مرحله 5: سیمکشی داخلی را به NID وصل کنید.
برای اتصال سیم تلفن داخلی به جعبه NID لازم است مراحل زیر را در پیش بگیرید:
1.    انتهای کابل داخلی تلفن را لخت کنید تا سیم‌ها نمایان شوند.
2.    جفت سیم‌ها را مشخص کنید: به طور معمول، قرمز/سبز برای خط 1 و زرد/سیاه برای خط 2 هستند.
3.    پیچ های ترمینال مناسب را در NID باز کنید.
4.    سیم قرمز را به ترمینال قرمز و سیم سبز را به ترمینال سبز وصل کنید، سپس پیچ‌ها را ببندید.

تا اینجا کابل تلفن داخلی شما به جعبه تلفن متصل شده است.

مرحله 6: سیمکشی داخلی را اجرا کنید.
در این مرحله لازم است سیم‌کشی داخلی تلفن را از جعبه تلفن به محلی که سوکت تلفن در داخل دستگاه نصب میشود، اجرا کنید. برای ثابت کردن سیم در مسیر، از گیره‌های سیم یا مجرای کابل در امتداد دیوارها یا قرنیزها استفاده کنید تا سیم را به داخل خانه بکشید.

مرحله 7: اتصالات RJ11 را وصل کنید
برای اتصال کابل به سوکت RJ11 مراحل زیر را طی کنید:
1.    عایق بیرونی کابل تلفن را جدا کنید تا جفت سیم ها نمایان شوند.
2.    سیم ها را بهترتیب مورد نیاز برای کانکتور RJ11 بچینید (معمولاً قرمز و سبز در مرکز دو پین برای یک خط واحد).
3.    سیم‌ها را به‌شکل موازی داخل کانکتور RJ11 قرار دهید و از یک crimping tool برای محکم کردن آن‌ها استفاده کنید.
 

مرحله 8: اتصال را تست کنید
دوباره سیم اصلی را در NID وصل کنید. تلفن را به سوکت وصل کرده و بوق آن را بررسی کنید. اگر صدای بوق را نمی‌شنوید، تمام اتصالات را دوباره بررسی کنید و مطمئن شوید که ترتیب قرارگرفتن سیم‌ها صحیح است و همه آن‌ها بهخوبی در جای خود محکم شده و به هم وصل شده‌اند.

اکنون باید تلفن شما وصل شده و به درستی کار کند. اما اگر بعد از این مراحل باز هم بوق تلفن را نشنیدید، ممکن است لازم باشد با شرکت مخابرات تماس بگیرید. اگر مشکلی از سمت مخابرات وجود نداشت، لازم است از یک تکنسین برق بخواهید تا سیم‌کشی داخلی شما را بررسی کرده و مشکل را پیدا کند.


جدیدترین مقالات:

آشنایی با خصوصیات مهم کابل مناسب جهت کاربردهای خاص

لیست معیارهای انتخاب سیم و کابل مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی محیط کار

کابل مسی یا آلومینیومی