از تاریکی به روشنایی: راهنمای جامع نصب و نگهداری سیستمهای روشنایی
مسئله نصب و نگهداری سیستمهای روشنایی یکی از پرکاربرد ترین موضوعات حوزه برق و تجهیزات برقی است. میخواهیم یک مقاله جامع و در مورد این موضوع با شما به اشتراک بگذاریم.
پس با ما همراه باشید تا با هم از تاریکی به روشنایی برویم!
چراغ اول : انتخاب کابل مناسب
هر تجهیزات برقی بدون شک نیازمند سیم و کابل های با کیفیت و مناسب است؛ درصورتی که سیم و کابل های فرسوده دارید، قبل از وصل کردن تجهیزات برقی به آن ها حتما ابتدا آن ها را تغیر بدهید و نوسازی های لازم را انجام بدهید. زیرا هرگونه فرسودگی در سیم ها جدای از خسارت به تجهیزات برقی شما که نو هستند به جان شما نیز می تواند آسیب های جدی بزند.
برای خرید کابل و نوسازی سیم ها میتوانید از نورا الکتریک سفارش خودتان را ثبت کنید
چراغ دوم: برنامهریزی و طراحی
قبل از اینکه وارد جزئیات این قسمت بشویم یک نکته مهم وجود دارد که یادآوری آن خارج از لطف نیست؛ بحث زیبایی و دکوراسیون.
مثل گذشته ها چراغها فقط وسیله روشنایی نیستند، بلکه به نحوی بخشی از دکوراسیون خانه هم هستند. پس باید چراغهایی را انتخاب کنیم که با سبک و سلیقه ما همخوانی داشته باشند.
اما به سراغ قسمت اصلی ماجرا یعنی کارهای اجرایی این مسیر برویم. قبل از هر کاری، باید برنامهریزی درست و حسابی داشته باشیم.
مثل یک خانه که قبل از ساختنش نقشهاش را میکشیم، برای سیستم روشنایی هم باید یک طرح کلی داشته باشیم. اول از همه، باید بدانیم که میخواهیم چه مکان هایی را روشن کنیم؟ اتاق خواب، پذیرایی، آشپزخونه، حیاط؟ بسته به جایی که مدنظر ماست خروجی فرق میکند، در مرحله بعد باید ببینیم که چقدر نور لازم داریم؟ نور کم، متوسط یا زیاد؟
جدای از علاقه افراد به سبک های مختلف نور دهی باید بدانید کم یا زیاد بودن نور محیط چه معایبی دارد و نباید از تاثیرات آن ها به سادگی گذشت.
به طور مختصر به چند مورد اشاره میکنیم.
معایب و مزایای نور زیاد
نور خیلی کم یا خیلی زیاد باعث خستگی چشم، اختلال درخواب، تاثیر بر روی استرس و اضطراب می شود و همچنین استفاده از نور مصنوعی باعث کاهش ملاتونین شود که بر روی سلامتی تاثیر منفی دارد. برای آگاهی از استانداردهای جهانی برای میزان نور هر محیط میتوانید در گوگل اطلاعات بیشتر را کسب کنید. و در آخر، چه نوع چراغی میخواهیم؟ سقفی، دیواری، آویز؟
چراغ سوم: انتخاب تجهیزات
حالا که برنامهریزی کردیم، نوبت به انتخاب تجهیزات میرسد. در بازار کلی مدل چراغ و لامپ هست. از لامپهای رشتهای قدیمی گرفته تا لامپهای LED جدید. شاید بپرسید با وجود تنوع زیاد بهترین گزینه چیست؟
به نظر ما، بهترین گزینه برای خانه، لامپهای LED هستند؛ چرا؟ چون هم نور خوبی دارد، هم مصرف برق کمه، هم عمر طولانی.
البته لامپهای دیگری هم هستند، مانند لامپهای کممصرف و هالوژن، اماLED چیز دیگری است.
نکته ی مهمی که باید به آن دقت کنیم، رنگ نور لامپ است.
همه ما دیدیم که از هر دو مدل در مکان های مختلف استفاده میشود؛ اما جالب است بدانید هر رنگ را در جای مناسب خودش باید استفاده کرد و رنگ های لامپ هم اصول خودشان را دارند.
نور لامپها دو نوع است: گرم و سرد. نور گرم برای اتاق خواب و پذیرایی مناسب است، چون حس آرامش و صمیمیت میدهد.
نور سرد برای آشپزخانه و حمام مناسب است، چون حس تمیزی و انرژی میدهد.
چراغ چهارم: نصب و اجرا
بسیار خب، حالا نوبت به نصب چراغها میرسد. این قسمت را اصلا ساده نگیرید و برای این مرحله وسواس داشته باشید و اگر کار فنی بلد نیستید، بهتر است این کار را به یک برقکار ماهر بسپارید. چون کار با برق خیلی حساس است و ممکن است خطرناک باشد.
امااگه خودتان میخواهید این کار را انجام بدهید، حتماً ابتدا برق را قطع کنید و با دقت و حوصله کار کنید. یادتان باشد که ایمنی از همه چیز مهمتر است.
چراغ پنجم: نگهداری و تعمیرات
بعد از نصب چراغها، نوبت به نگهداری و تعمیرات آن ها میرسد. اما باید بدانید، همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. پس در گام اول تلاش کنید با روش هایی که در ادامه گفته می شود عمر چراغ ها را بالاتر ببرید.
روش های افزایش عمر لامپ ها
1. توجه به مشخصات فنی
2. لامپ های LED
3. دمای محیطی مناسب
4. رطوبت
5. تهویه مناسب
6. روشن و خاموش کردن مکرر
7. کم کردن نوسانات برقی
8. استفاده از سرپیچ مناسب
9. استفاده از سنسور های حرکتی
10. تمیز کردن لامپ
اما با وجود رعایت تمام موارد ذکر شده در نهایت لامپها ممکن است روزی بسوزند یا خراب شوند. پس باید بدانیم که چطور آنها را عوض کنیم و تعمیر کنیم. یک نکته مهم این است که همیشه لامپهای spare داشته باشیم تا اگر زمانی لامپی سوخت، بتوانیم سریع آن را عوض کنیم. لامپ های spare همان لامپ های جایگزین هستند.
چراغ هفتم: نکات مهم و ترفندها
• همیشه قبل از هر کاری، برق را قطع کنید.
• از تجهیزات با کیفیت و استاندارد استفاده کنید.
• به رنگ نور و دمای رنگ لامپها دقت کنید.
• نصب چراغها را به یک برقکار ماهر بسپارید.
• به طور منظم چراغها را تمیز کنید و گرد و غبارشان را بگیرید.
• لامپهای سوخته را سریع عوض کنید.
• از محافظ برق برای جلوگیری از نوسانات برق استفاده کنید.
• بهترین راه برای صرفهجویی در مصرف برق، استفاده از لامپهای LED و خاموش کردن چراغهای اضافی است.
کلام آخر
امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد و توانسته باشیم کمکی به شما کرده باشیم. اگه سوالی داشتید، حالا که دیگر همه چیز را در مورد نصب و نگهداری سیستمهای روشنایی میدانید، وقت آن رسیده است که دست به کار بشوید و خانههایتان را نورانی کنید.
نورا الکتریک در کنار شماست تا با افزایش آگاهی شما کمک کند بهترین محصولات را خریداری کرده و محیطی امن و روشن برای خودتان ایجاد کنید.
همچنین میتونید از راه های ارتباطی زیر با کارشناس های ما تماس گرفته و قبل خرید اطلاعات کافی را بدست بیارید.
راه های ارتباطی با ما:
تلفن : 09100626662- 09100926662
تلفن : 01132024255- 01132024256 - 01132024257