کدام روش کابل کشی مناسب است توکار یا روکار؟
زیبایی محیط در حال حاضر یکی از مهم ترین مولفه ها در فضاهای ساختمانی است؛ تا جایی که سازندگان در تلاشند با ایجاد ظاهری مناسب در قسمت های مختلف ساختمان، از ریزترین قسمت آن گرفته تا بخش هایی که به زبان ساده بیشتر در چشم هستند، زیبایی را تکمیل و به صاحبان خانه هدیه دهند.
یکی از قسمت هایی که در خانه های جدید توجه زیادی به آن میشود، نحوه سیم کشی درون خانه است. اگر یادتان باشد همه ما مدل های قدیمی سیم کشی را در منزل هایمان را داشته ایم. در این روش سیم ها به صورت روکار، از قسمت های مختلف خانه عبور کرده و در نهایت به مکان مورد نظر خود وصل میشدند.
اما این سبک بدون ایراد نبوده، مهم ترین ایراد آن نمای بدی بود که به دیواره ها و خانه میداد و در بهترین حالت تنها با روکش های پلاستیکی (داکت) میشد ظاهر آن را پوشش داد.
جدای از این موارد، روکار بودن سیم ها آن ها را در معرض آسیب های محیطی مختلفی قرار میدهد که عمر آن ها را کوتاه میکند. اما اندک فواید آن عبارت است از اینکه، قیمت اجرای آن کمتر میباشد. همچنین مدت زمانی که برای اجرای آن باید صرف شود کمتر از توکار میباشد، البته که در اکثر پروژه های سیم کشی آنچنان فورس زمانی وجود ندارد، اما اگر به هر دلیلی زمان برای شما اهمیت دارد، پس توصیه ما این است که به سراغ سیم کشی روکار بروید.
اما حالا با گذر زمان و تغییر شیوه های سیم کشی، سیم کشی توکار به متد مورد علاقه اکثر مردم تبدیل شده است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت و علت آن را برایتان شرح میدهیم.
انواع سیم کشی توکار
در این مدل ما از روش های مختلفی بهره میبریم که عبارتند:
سیم کشی توکار با استفاده از جعبه تقسیم
سیم کشی توکار با جعبه کلید و پریز
سیم کشی به روش توکار توسط جعبه تقسیم
فواید سیم کشی توکار
زیبایی نمای ظاهری
وقتی از این الگو استفاده میکنیم، در این حالت ما هیچ سیمی را جلوی خود مشاهده نمیکنیم و تماما پشت دیوار قرار دارد که مهم ترین مزیت این سبک همین میباشد. زیرا دیگر هیچ چیزی برای دیده شدن وجود ندارد و هیچ نمایی را در خانه خراب نمیکند.
اما مزیت های آن به همین موارد خلاصه نمیشود؛
محافظت بیشتر از سیم
در دفعات مختلف از اهمیت نگهداری و سلامت سیم ها گفتیم، زیرا رعایت همین یک مورد، یعنی جلوگیری از ضرر های مالی و جانی زیاد که میتواند برای هرکسی دردسر ساز شود. روش سیم کشی به صورت توکار به نسبت سیم کشی روکار بسیار ایمنتر است. در این نوع سیم کشی به علت آنکه تمام سیمها داخل دیوارها تعبیه شده اند، باعث شده تا سیم کشی از خطرات و آسیبهای احتمالی در امان باشد. ضمن اینکه سیم کشی توکار با توجه به موقعیت سیمها نیاز به مراقبت هم ندارد.
برعکس سیم کشی روکار که با وجود داکتها اما باز هم برای اطمینان بیشتر باید از آنها مراقبت شود.
کاهش خطر برق گرفتگی
از دیگر ویژگی های مثبت سیم کشی توکار باید به ذکر این نکته پرداخت که به دلیل استفاده از داکت ها درصد احتمال برق گرفتگی در آنها بسیار پایین است، زیرا داکت ها به طور کاملی سیم ها را پوشانده و کاور می کنند؛ در نتیجه هنگام برخورد ناگهانی با این قسمت به دلیل وجود داکت ها دیگر خطر برق گرفتگی وجود ندارد یا درصد رخ دادن آن خیلی پایین است..
اما این مدل سیم کشی نیز بدون ایراد نیست؛
ضعف های سیم کشی توکار
در این روش شما برای بازسازی و تعمیرات احتمالی باید فرایند سخت تری را پشت سربگذارید زیرا که فرقی ندارد ساختمان شما یک طبقه باشد یا یک برج چند طبقه و بزرگ، در هر صورت سیم کشیهای برق در هر ساختمانی به یکدیگر متصل هستند.
از این رو اگر مشکلی برای سیستم برق رسانی پیش بیاید یافتن محل ایجاد مشکل در سیم کشی روکار بسیار آسانتر و البته کم هزینه تر است.
نتیجه گیری
در این مقاله متوجه شده ایم که هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خاص خودشان را دارند و متناسب با موقعیت های مختلف میتوانیم از هر یک از آن ها استفاده کنیم. البته همیشه نیازی نیست تا بر سر دوراهی انتخاب قرار بگیریم؛ زیرا گاهی استفاده ترکیبی نیز میتواند راهگشا باشد.
برای محیط هایی که مولفه زیبایی اهمیت ندارد مثل فضاهای اداری میتوانید از سیم کشی روکار و برای محیط های حساس تر و مهم تر از توکار استفاده کنید. همچنین توصیه میشود در این مسیر حتما از متخصصان این حوزه مشورت های لازم را کسب کنید.
چنانچه قصد خرید انواع سیم را دارید میتوانید با مشاوران نورا الکتریک ارتباط برقرار کرده و با دریافت راهنمایی های تخصصی
بهترین و مناسب ترین سیم و کابل را برای کاربردهای مختلف خریداری کنید. کافیست از طریق راه های ارتباطی زیر با ما تماس بگیرید.
تلفن : 09100626662- 09100926662
تلفن : 01132024255- 01132024256 - 01132024257