کابل شیلددار چیست؟
در مقالات مختلف درمورد انواع کابل ها و ویژگی های آن ها صحبت کردیم، اینبار قرار است به سراغ یک کابل محافظ دار دیگر برویم؛ کابل شیلدار.
کابل شیلددار به کابلی گفته میشود که دارای لایهی محافظ داخلی باشد. هدف از طراحی و تولید این نوع سیم ها محافظت از سیگنال ها و مشکلات جاری در برابر نویز های الکتریکی و فشارهای مکانیکی کابل است.
جنس شیلد کابل ها
میشود گفت که تقریبا از هر نوع رسانایی میتوان برای این مسئله استفاده کرد مثل مس، آلومینیوم و...
فواید کابل شیلدار
سوالی که در این بخش میتوان مطرح کرد اینکه عدم شیلدار کردن کابل ها آیا ایرادی دارد؟
در پاسخ باید بگوییم قطعا هر تغییری که در راستای افزایش ایمنی اعمال میشود، ضروری است چرا که با شیلدار نکردن وقتی که در مجاورت کابل های پاور و یا نویزهای الکتریکی قرار گیرند، نمی توانند پارامترهای صحیح را منتقل کنند و سیگنال های دریافتی ممکن است به علت وجود نویز سیگنالها دستخوش تغییر میشوند.
پس نتیجه میگیریم که شیلد از شدت ولتاژ بیش از حد میان هادی جلوگیری کند و موجب می شود که تحت هر شرایطی پایداری حفظ شود.
در کنار مواردی که ذکر شد، یک فایده مهم دیگر نیز وجود دارد؛ همچنین باعث جلوگیری از به وجود آمدن میدان الکتریکی بین هادی ها میشود.
در کنار مواردی که ذکر شد، یک مورد دیگر نیز در رابطه با فواید این کابل وجود دارد؛ اینکه شیلد باعث به تاخیر انداختن استهلاک کابلهایی که در لولههای فلزی و غیر فلزی قرار دارند میشود.
کابلهایی که در لولههای فلزی قرار داده میشوند ممکن است به مرور در اثر شرایط دمایی و یا رطوبتی دچار پوسیدگی و تخریب شوند. استفاده از کابلهای شیلددار در این لولهها به میزان قابل توجه عمر کابلها را افزایش میدهد. در واقع در این محیطها با فدا شدن شیلد، عمر کابل افزایش مییابد.
معایب کابل شیلد
کابل شیلد هم مثل تمام پدیده ها در کنار مزایایی که دارد بدون نقد هم نیست؛ از جمله نقد هایی که میتوان به این کابل ها کرد این است که قیمت تولید این محصول ها به دلیل شیلد دارد شدن بالا میرود؛ و همچنین با ایجاد یک لایه اضافه باعث افزایش وزن این کابل میشود.
قابل ذکر است که کابلهای شیلددار انعطاف پذیری و قابلیت خمیدگی کمتری نسبت به کابلهای بدون شیلد دارند. اما تاثیر مثبت این شیلد آنقدر زیاد است که معایب آن خیلی در انتخاب ما تاثیر نگذارد.
کابل شیلدار در این موقعیت ها استفاده میشوند:
از این نوع کابل معمولا در مکان هایی مثل اطراف دکل های مخابراتی و ارتباطی که کابل ها در معرض بار الکتریکی قرار دارند و یا شدت امواج الکترو مغناطیس بالا است استفاده میشود که نویز وجود دارد؛ و همچنین در ماشین آلات و تجهیزات آزمایشگاهی استفاده میشود که در لوله های فلزی و غیر فلزی قابل نصب می باشد.
تنوع کابل های شیلدار
کابل شیلددار قدرت
کابل شیلد دار کنترل (فرمان)
کابل شیلد دار افشان
کابل شیلد دار مفتولی
شیلد استاتیک
کابل شیلد دار صوتی
کابل شیلد دار شبکه
کابل شیلد دار بافته
کابل شیلد دار تلفن
در ادامه جزئیات بیشتری از بعضی از کابل هارا برای شما شرح میدهیم.
کابل شیلد دار قدرت
کابلهای قدرت به واسطه کابردی که دارند، باید از نوع شیلد دار باشند؛ زیرا کابل های قدرت معمولا در نیروگاهها و برای روشنایی خیابانها مورد استفاده قرار میگیرند و چون این محیط ها دارای حساسیت های بالایی هستند، طبیعتا باید از کابل هایی مقاوم که در شرایط مختلفی همچون زیر خاک، فضای باز، درون آب و کانالهای مختلف از مقاومت بالایی برخوردار خواهد بود استفاده کرد.
کابل شیلد دار کنترل (فرمان)
این مدل از کابل ها در گروه کابلهای فشار ضعیف قرار میگیرند. کابل کنترل برای انتقال سیگنالهای آنالوگ و دیجیتال طراحی شده است و میدانهای مزاحم تاثیرات مخربی بر انتقال دادهها در این کابل میگذارند. از این رو برای جذب میدانهای مغناطیسی مزاحم و جلوگیری از ایجاد نویز در این کابلها از شیلد استفاده میشود.
کابل شیلد دار مفتولی
کابلهای مفتولی نسبت به کابلهای افشان مقاومت کمتری دارند و برای کاربردهای فشار قوی مورد استفاده قرار میگیرند که به منظور جلوگیری از هدر رفتن انرژی برق و کنترل نوسانات، این کابلها با یک لایه شیلد پوشش داده میشوند.
کابل شیلد دار صوتی
عملکرد کلی این کابل انتقال امواج صوتی از نقطهای به نقطهی دیگر است و همچنین از کابل شیلد دار صوتی انتظار میرود که هرگونه سر و صدای ناخواسته و نویز را در حین انتقال امواج صوتی، حذف کند؛ بنابراین در بسیاری از این کابل ها از لایه ای از فویل آلومینیوم یا مس به صورت شیلد دار استفاده می کنند تا اختلالات موجود را به حداقل برسانند.
کابل شیلد دار شبکه
کابل شیلد دار شبکه بیشتر برای تجهیزات و وسایلی استفاده می شود که وظیفشان انتقال داده است. تصور کنید برای انتقال داده هایتان در بستر اینترنت نویز و اعوجاج داشته باشید، هر چه میزان این اختلالات بیشتر باشد سرعت انتقال داده ها برای شما و سرعت دریافت آنها در سیستم های دیگر کاهش می یابد.
کابل شیلد دار بافته
در این نوع کابل با پوشاندن هادی اصلی توسط رشته مسهای بافته اطراف آن، از هادی اصلی انتقال دهندهی سیگنال محافظت میشود. پوشش این کابلها از کمتر از 50 درصد تا حدود 97 درصد متغیر بوده و بسیار کارآمد و مناسب است. دو مشکل اصلی کابلهای شیلد دار بافته، هزینهی بالا و انعطاف پذیری پایین آنها هستند.
کابل شیلددار تلفن
کابلهای شیلد دار تلفن زیر مجموعهای از کابلهای مخابراتی هستند که اصولا دارای لایه محافظ داخلی است و می تواند اطلاعات جاری در کابل را در برابر تداخلات الکتریکی، مغناطیسی و مکانیکی حفظ کند؛ شایان ذکر است که کابل شیلددار تلفن برای انتقال سیگنال های آنالوگ و دیجیتال کاربرد فراوان دارند.
شیلددار کردن کابل تلفن که معمولا از نوع کابل مفتولی است به این صورت می باشد که یک لایه فویل آلومینیوم را به صورت طولی یا عرضی به دور سیم مسی آنیل شده یا بدون آنیل می کشند.
کلام آخر
در ادامه سلسه مقالات ما در حوزه معرفی سیم و کابل، اینبار به سراغ کابل های شیلد دار رفتیم.
امیدواریم این مقاله به کمک شما آمده باشد و اطلاعاتتان را برای خریدی درست افزایش داده باشد شما همراهان عزیز برای خرید سیم و کابل با کیفیت از نورا الکتریک میتوانید با مراجعه به قسمت محصولات ما، از موجودی ما مطلع شده و سپس با ما ارتباط گرفته و سفارشتان را ثبت کنید.
تلفن : 09100626662- 09100926662
تلفن : 01132024255- 01132024256 - 01132024257