مهم ترین نکات ایمنی هنگام نصب سیم و کابل برق
راه اندازی برق و سیستم های برقی یکی از حیاطی ترین اقداماتی است که قبل و هنگام راه افتادن هر جایی باید برای آن نقشه کشی و برنامه ریزی کرد.
اما همانطور که میدانید این مسئله نیازمند تخصص و مهارت و دقت زیادی است؛ که باید تمام این مولفه ها را در تمام فرایند خرید و راه اندازی که شامل انتخاب جنس با کیفیت تا اجرای دقیق است پیاده کرد. زیرا کوچکترین سهل انگاری در این قسمت جدای از خسارات مالی میتواند تهدیدات جانی را به همراه داشته باشد.
پس به سادگی از این مقاله گذر نکنید و تا انتها آن را دنبال کنید.
انتخاب سیم و کابل به همراه سایز و عایق بندی
انتخاب سیم مناسب و اختصاصی برای هر کاری یکی از قسمت های مهم در این مسیر می باشد زیرا هر سیم مقدار جریان خاصی را میتواند از خودش عبور دهد و عدم توجه به این مورد باعث عدم کارامدی سیم و آسیب میشود.
در ادامه باید نوع عایقبندی را با در نظر گرفتن شرایط محیطی انتخاب کرد؛ به عنوان مثال، برای مکانهایی که در معرض رطوبت یا باران و آب هستند بهترین گزینه استفاده از سیم و کابل با عایقبندی ضد آب میباشد.
استفاده از تجهیزات ایمنی
چهار ابزار مهم که هنگام برقکاری بسیار حائز اهمیت میباشد عبارتند از:
1. دستکش عایق
2. عینک مخصوص
3. کفش و کمربند ایمنی مناسب
4. لباس کار مناسب از جنس ضد اشتعال
حالا که از مراحل اولیه و مقدماتی استارت کار گذشتیم و به قسمت اجرایی نزدیک میشویم نیاز است تا درمورد قسمت مهم دیگری در این زمینه سخن بگوییم و آن هم پیاده سازی استاندارد های نصب سیم و کابل برق است.
گذر سیم و کابل از مسیر های مناسب و اصولی
در گذشته برای عبور سیم از مسیر های مختلف هیچ نقشه، اصول یا استاندارد مشخصی وجود نداشت و هر شخص متناسب با صلاحدید خودش سیم را از موانع عبور میداد که این مسئله در آینده صاحبان خانه یا هر محیط دیگری را هنگام نیاز به تغییرات سیم کشی و ساختمانی به چالش های جدی میکشاند.
اما حالا این فرایند تغییر کرده و با تعاریف جدیدی که از نقشه کشی ها و استاندارد های آن شکل گرفته تمام این فرایند مشخص و شفاف میباشد.
نکات تکمیلی و ایمنی نگهداری از سیم ها و کابل
• از خم شدن بیش از حد یا پیچ خوردگی سیمها و کابلها پرهیز کنید.
• برای عبور سیمها و کابلها از سطوح سخت مانند دیوار، از لولههای برق یا داکت استفاده کنید تا حفاظت بیشتری برای سیمها و کابلها فراهم شود.
• از عبور سیمها و کابلها از میان سطوح نامناسب همچون سطوح داغ، مرطوب یا روغنی خودداری کنید.
• محکم کردن اتصالات و بست ها
• عایق بندی اصولی محل اتصالات
• خیس نبودن محیط سیم برق
• علامت گذاری بر روی سیم ها برای راحت تر شدن فرایند شناسایی سیم ها در هنگام نیاز در آینده
حالا که قدم به قدم مراحل سیم کشی را طی کردیم، به قسمت نهایی یعنی تست و ارزیابی سیم کشی های انجام شده میرسیم و پاسخ به این پرسش که:
بعد از نصب سیم و کابل برق باید چه اقداماتی را انجام دهیم؟
• با استفاده از ابزار هایی مثل مولتیمتر، ولتاژ و … سیمها را در نقاط مختلف مورد سنجش قرار دهید.
• مطمئن شوید هیچ اتصال کوتاه و نشت جریان در سیمکشی وجود نداشته باشد و سیم در ایمن ترین حالت خودش باشد.
کلام آخر
ما تلاش کردیم تا در این مقاله تمام مواردی که برای شما مفید میباشد را از لحظه خرید و انتخاب سیم و کابل تا زمان نصب و راه اندازی آن برایتان پوشش دهیم تا با استفاده از آن ها برای ایجاد یک بستری امن و عاری از هرگونه خطرات برقی قدم بردارید.
لازم بذکر است اگر شما قصد خرید سیم و کابل های تخصصی را دارید میتوانید از شرکت نورا کابل پارس اقدام به دریافت مشاوره و سپس خرید کنید.